Tropski rastlinjak

Zgodovina študija biologije na Univerzi v Ljubljani sega vse od njene ustanovitve leta 1919, ko sta bili na Filozofski fakulteti ustanovljeni »Katedra za zoologijo« in »Katedra za botaniko«, zato v letošnjem letu, hkrati z jubilejem Univerze obeležujemo tudi stoletnico študija biologije na univerzi.
Oddelek za biologijo Biotehniške fakultete UL in Nacionalni inštitut za biologijo organizirata simpozij 100 let biologije na Univerzi v Ljubljani, ki bo potekal v četrtek, 21. 11. 2019, v Biološkem središču v predavalnici B5, Večna pot 111 v Ljubljani.
 
Program simpozija
9:00 Otvoritev
9:15 Zgodovinski pregled biologije na UL (prof. dr. Boris Sket)
Od 9:45 do 17:00 Predstavitve kateder in raziskovalnih skupin na Oddelku za biologijo in Nacionalnem inštitutu za biologijo (vmes dva odmora)

Pozdravni nagovori  dekan bf. Prof. dr. Erjavec Emil, prof. dr. Marko Kreft namestnik prodekana., direktor NIB. Prof. dr. Matjaž Kuntner
Zgodovinski pregled biologije na Univerzi v Ljubljani  akd. Prof. dr. Boris Sket
Splošna zoologija Prof. dr. Žnidaršič
Primerjalna anatomija vretenčarjev  prof. dr. Liljana Bizjak Mali,  prof. dr. Rok Kostanjšek
Speleobiologija prof. dr. Simona Prevorčnik

program simpozija

100 letnica poučevanja biologije, Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta100 letnica poučevanja biologije, Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta100 letnica poučevanja biologije, Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta100 letnica poučevanja biologije, Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta100 letnica poučevanja biologije, Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta100 letnica poučevanja biologije, Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta

USTANOVA S TRADICIJO IN ZNANJEM, ŽE VSE OD LETA 1810!

BOTANIČNI VRT PRAZNUJE - ŽE 213 LET VARUH BIODIVERZITETE!