Tropski rastlinjak

ZAKAJ OBISKATI BOTANIČNI VRT?

Botanični vrt je košček resnične narave, ki se nahaja v samem centru Ljubljane in je enostavno dostopen tudi z mestnim avtobusom. V njem potekajo vodeni ogledi vrta, predavanja in delavnice, tudi za najmlajše in praznovanje rojstnih dni. Gostimo različne prireditve in razstave. Organiziramo tudi ekskurzije na Ljubljansko barje, kjer se naučimo opazovati neposredno okolico, jo sprejemati za svojo in se s tem tudi učimo varovati rastlinske vrste na njihovih naravnih nahajališčih.

Od leta 2009 urejamo tudi rastlinjak Tivoli, na lokaciji ob Rožnem vrtu in Čolnarni, kjer je vse leto zanimivo, zato ga lahko obiščete kadarkoli. Ogledate si lahko tropske rastline in kaktuse, od aprila do oktobra pa tudi sredozemske rastline na zelenici za rastlinjakom.

Obiščete nas lahko skozi celo leto, tudi pozimi, ob vikendih in praznikih. V zimskih mesecih lahko opazujete naravo med zimskim počitkom ali pa v našem tropskem rastlinjaku spoznavate tropske rastline.

Vodeni ogledi vrta potekajo za vse skupine ljubiteljev rastlin in vse ravni šolanja. Vsako leto se zvrsti veliko število učencev, dijakov, študentov, turističnih in drugih skupin, ki si vrt ogledajo pod strokovnim vodstvom. Pripravljene imamo tudi posebne tematske delavnice in izvajamo ekskurzijo na Ljubljansko barje. Organiziranih dejavnosti se pod strokovnim vodstvom udeleži preko 8000 obiskovalcev letno. Te se v vrtu z našimi vodiči zadržijo v povprečju več kot 2 uri. Velika raznovrstnost rastlin v Botaničnem vrtu omogoča, da predstavitve vrta ne zajemajo samo podajanja osnovnih podatkov o rastlinah, ampak poskušamo rastlinski svet prikazati čimbolj celovito in zanimivo.

Poznavanje rastlinskega sveta se vse bolj izgublja. Naši strokovno usposobljeni sodelavci vam lahko približajo delček narave, v kateri živimo, a se je premalo zavedamo in poznamo.

Po dogovoru ekskurzije, delavnice in oglede nudimo tudi v tujem jeziku, skupinam vzgojiteljev, učiteljev in profesorjev ter osebam s posebnimi potrebami, varstvenim ustanovam, ter vrtcem in šolam s prilagojenim programom.

V naši prodajalni lahko kupite vrtne in sobne rastline, knjige, semena, aranžmaje iz naravnih materialov…

Želite več informacij o naši ponudbi? Pokličite nas na tel. št. 01/ 427 12 80 ali pišite na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in vprašajte!

Veselimo se vašega obiska!

USTANOVA S TRADICIJO IN ZNANJEM, ŽE VSE OD LETA 1810!

BOTANIČNI VRT PRAZNUJE - ŽE 213 LET VARUH BIODIVERZITETE!