strokovna vodstva

 

V Botaničnem vrtu v Ljubljani vodeni ogledi in delavnice skupaj trajajo od ene do več šolskih ur (naravoslovni dan).

 

Pripravljen imamo obširen program vodenih ogledov po Botaničnem vrtu in delavnic za predšolske skupine. Radi bi pomagali že našim najmlajšim, da bi se naučili opazovati neposredno okolico in jo sprejeti za svojo. Obširen izbor tem vam omogoča večkraten obisk v istem mesecu ali v različnih letnih časih, ne da bi se teme ponavljale. Za predšolske skupine priporočamo 1 uro ogleda, lahko tudi 2, če se odločite še za učni list (barvanje, povezovanje, risanje), sajenje ali delavnice.

 

Za osnovne šole imamo pripravljen obširen program vodstev po Botaničnem vrtu in ekskurzijo na Ljubljansko barje. Razlago vedno prilagodimo nivoju predhodnega znanja in vašim posebnim željam. Poglobljene tematike so zelo primerne za krožke, po dogovoru pa organiziramo tudi posebna vodenja kot priprave na tekmovanja.

 

Program obsega:
* splošno vodstvo, na katerem vam predstavimo Botanični vrt, njegovo dejavnost in rastlinstvo, vezano na letni čas
* vrsto vsebinsko zaokroženih učnih ur (lahko tudi kot večurni naravoslovni dan)
* ekskurzijo na Ljubljansko barje

 

Za prvo triado OŠ je priporočen čas ogleda 1 uro ali 2 uri, če se odločite še za učni list (barvanje, povezovanje, risanje, iskanje poti – labirinti), sajenje ali delavnice. Za drugo in tretjo triado voden ogled običajno poteka z učnim listom, zato priporočamo dvourni ogled. Če se odločite za 3 ure, v zadnji uri dodamo samostojno delo ali delavnico.

 

Za srednje šole imamo pripravljen obširen program vodstev po Botaničnem vrtu in ekskurzijo na Ljubljansko barje. Teme so primerne tako za gimnazijski program, kot tudi za različne srednješolske programe. Razlago vedno prilagodimo nivoju predhodnega znanja in vašim posebnim željam, pripravljene pa imamo tudi posebne teme za nekatere specifične programe, npr. vzgojitelj predšolskih otrok, farmacevtski tehnik, frizer. Izvajamo tudi večurne programe s poglobljenimi tematikami (sistematika rastlin, rastlinski organi, razmnoževanje rastlin ...), ki so primerni tudi kot del priprav na maturo ali tekmovanja iz poznavanja rastlin.

 

Program obsega:
* splošno vodstvo, na katerem vam predstavimo Botanični vrt, njegovo dejavnost in rastlinstvo, vezano na letni čas
* vrsto vsebinsko zaokroženih učnih ur
* ekskurzijo na Ljubljansko barje

 

Enourni obisk srednješolcev priporočamo brez reševanja delovnih listov. Voden ogled z delovnim listom traja dve šolski uri. Za večurni obisk Botaničnega vrta nudimo poleg vodenega ogleda še samostojno delo ali različne delavnice.

 

Ekskurzije na Ljubljansko barje so namenjene osnovnošolcem predvsem od 6. razreda dalje, srednješolcem, študentom, odraslim in upokojencem, popeljemo pa tudi najmlajše otroke. 3 – urno ekskurzijo, ki vključuje ogled Jurčevega šotišča in Malega placa, lahko dopolnite z enournim ali dvournim ogledom Botaničnega vrta.

 

Z letom 2016 je ponudba Botaničnega vrta bogatejša tudi z novo odprto Fleischmannovo potjo in Čebeljo potjo (glej programe OŠ in SŠ).

 

Zadnja sprememba: Ponedeljek 9. December 2019, 5:42.
© 2019 BOTANIČNI VRT