Tropski rastlinjak

Bolšji sejem rastlin v Botaničnem vrtu

Ljubljana - Slovensko društvo za kulturo vrtov in narodne zbirke rastlin bo v soboto, 17. maja, v Botaničnem vrtu ob Ižanski cesti priredilo že četrti bolšji sejem rastlin, ki ga je finančno podprl tudi ljubljanski zavod za turizem. Vstopnine ne bo.

Sejem bo odprt od 10. do 14. ure, potekal pa bo tako pred vhodom v Botanični vrt na Ižanski cesti (pri Karlovškem mostu) kot tudi v samem vrtu. Obiskovalci se bodo v času rastlinskega bolšjega sejma lahko priključili ogledu vrta pod strokovnim vodstvom njegovega direktorja dr. Jožeta Bavcona. Prisluhnili bodo lahko tudi dvema predavanjema, Vladimirja Planinška o čudovitih vrtovih Walesa ter Jožice Klančič o perunikah in maslenicah.

Društvo ljubiteljev orhidej bo na sejmu prikazalo presajanje orhidej in svetovalo o njihovi vzgoji, društvo za opazovanje in preučevanje ptic pa bo obiskovalce seznanjalo s pomenom ptic na vrtu.

Člani prirediteljskega društva za kulturo vrtov pa bodo obiskovalcem ponujali svoje "presežke" rastlin, med drugim zelo redke in zanimive, ter jim pripravili še nekaj butičnih razstav. Na rastlinski bolšji sejem vabijo vse tiste, ki so se jim njihove rastline preveč razrasle, pa bi jih radi zamenjali, prodali ali podarili, kot tudi druge, ki imajo kakršna koli vprašanja o vrtu, saj bodo med prireditvijo imeli veliko možnosti za izmenjavo mnenj, izkušenj in nasvetov ter tudi priložnosti za nova znanstva in prijateljstva.

USTANOVA S TRADICIJO IN ZNANJEM, ŽE VSE OD LETA 1810!

BOTANIČNI VRT PRAZNUJE - ŽE 212 LET VARUH BIODIVERZITETE!

Zadnja sprememba: torek 31. januar 2023, 19:50.
© 2023 BOTANIČNI VRT