Tropski rastlinjak

petek, 29. september 2023

Ste vedoželjni? Je vaša radovednost brez meja? Si želite novih spoznanj? Vas zanima kaj vse počnejo znanstvenice in znanstveniki? Bi radi vedeli in videli kaj se dogaja v raziskovalnih ustanovah?
Vabimo vas, da se nam pridružite na vseslovenskem dogodku 'Noč ima svojo moč'. Osrednje dogajanje bo potekalo na zadnji septembrski petek, natančneje 29. septembra 2023, ko bo po vsej Evropi že tradicionalno potekala Evropska noč raziskovalcev. Takrat se po Evropi za en dan v letu na široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi širši javnosti predstavile poklic in življenje znanstvenic in znanstvenikov.
Iskrice vedoželjnosti in radovednosti bomo netili na pestrem dogajanju v več kot 20 mestih po vsej Sloveniji. Še posebej festivalsko vzdušje bomo pričarali v Ljubljani na Prešernovem trgu in Stritarjevi ulici. Skozi ves dan, tudi v večernih urah, se boste lahko udeležili eksperimentalnih delavnic, znanstvenih šovov, navdihujočih klepetov z raziskovalkami in raziskovalci, zanimivih predavanj, poučnih razstav ter številnih drugih aktivnosti.
Dajte svoji radovednosti duška in se nam pridružite, z vašo vedoželjnostjo bo imela NOČ še večjo MOČ!
Podrobnosti o dogajanju najdete na povezavi: https://www.nocmoc.eu/
Vljudno vabljeni!

Konzorcij projekta Noč ima svojo moč

USTANOVA S TRADICIJO IN ZNANJEM, ŽE VSE OD LETA 1810!

BOTANIČNI VRT PRAZNUJE - ŽE 213 LET VARUH BIODIVERZITETE!