Tropski rastlinjak

Veliki Smithsonian Gardens iz Washingtona se s svojim Pollinator Garden predstavlja v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani. S pomočjo ameriškega veleposlaništva v Sloveniji smo 25. 5. 2018 ob 10. uri v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani za javnost odprli informativne table, ki so delo strokovnjaka Jamesa Gagliardija iz Smitsonijevih vrtov iz Washingtona. Omenjeni je zasnoval vrt opraševalcev v Smitsonian Gardens, ki je del največje inštitucije v ZDA. Smitsonian Gardens nam je s pomočjo ameriške ambasade v Sloveniji omogočil uporabo njihovih podlag na katere smo dodali naše rastline in naše opraševalce. Učne table, ki so od danes naprej na ogled v osrednjem delu vrta- rastlinskem sistemu so, pomemben del sodelovanja našega vrta z ugledno ustanovo Smitsonian iz Washingtona. Veseli smo, da smo tukaj gostili snovalca tega vrta Jamesa Gagliardija, ki je tako obiskovalce prireditve na dan otvoritve popeljal po našem vrtu z vsebinami, ki so nastale v Washingtonu. Učne table, ki so namenjene najširši javnosti in so del projekta Life Naturaviva, katerega partner je tudi naš vrt sta s pozdravnima nagovoroma odprla minister za kmetijstvo mag. Dejan Židan in njegova exelenca ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent R. Hartley. V soncu in cvetočih rastlinah botaničnega vrta so opraševalci kljub obiskovalcem neumorno letali od rastline do rastline.

 pollinator gardenspollinator gardens

pollinator gardenspollinator gardens

pollinator gardenspollinator gardens 2811

 Foto: B. Ravnjak

Veliki Smithsonian Gardens iz Washingtona se s svojim Pollinator Garden predstavlja v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani. S pomočjo ameriškega veleposlaništva v Sloveniji te dni gostimo njihovega strokovnjaka Jamesa Gagliardija in snovalca tega vrta. Smitsonian Gardens nam je dal njihove podlage za omenjeni vrt, ki smo jim dodali naše rastline in naše opraševalce.

Njihov Pollinator Garden bo v slovenski različici predstavljen javnosti v našem vrtu 25. maja ob 10. uri, prav tako bomo 23. maja ob 18. uri deležni predavanja snovalca tega vrta Jamesa Gagliardija v našem vrtu. Predavanje z naslovom Pollination Investigation (Raziskujmo rastline in njihove opraševalce) bo potekalo v angleškem jeziku.

About the Editor

James Gagliardi grew up gardening at his family’s 1780’s colonial home in Berlin, Connecticut. He studied horticulture at the University of Connecticut and went on to earn a master’s degree from the Longwood Graduate Program in Public Horticulture at the University of Delaware. James previously served as the horticulturist for River Farm, the headquarters of the American Horticultural Society in Alexandria, Virginia. He is currently a horticulturist with Smithsonian Gardens in Washington, D.C. He is responsible for the landscape surrounding the National Museum of Natural History, including the Butterfly Habitat Garden and the Urban Bird Habitat. He is honored to be the editor of the Smithsonian’s first gardening book, Encyclopedia of Garden Plants for Every Location.
http://gardens.si.edu/book/

USTANOVA S TRADICIJO IN ZNANJEM, ŽE VSE OD LETA 1810!

BOTANIČNI VRT PRAZNUJE - ŽE 212 LET VARUH BIODIVERZITETE!

Zadnja sprememba: ponedeljek 5. junij 2023, 20:11.
© 2023 BOTANIČNI VRT