Tropski rastlinjak

Botanični vrt so za javnost odprli 11. julija 1810. Po 203 letih še vedno deluje na isti lokaciji. To ga uvršča na zelo visok nivo v svetovnem merilu. V letošnjem letu je vrt zopet dosegel nekaj zelo pomembnih prebojev v svetu ...

To je le nekaj vidnih dosežkov iz bogate mednarodne dejavnosti vrta v letošnjem letu. Več o tem boste izvedeli na predstavitvi 11. Julija 2013 ob 11. uri v predavalnici Botaničnega vrta na Ižanski cesti 15.

Henkel in Mercator sta na tiskovni konferenci donirala 10000 € botaničnemu vtu. Sta posvojitelja enote arboretum.

henkel, mercator, donacija, arboretum

predstavitev knjige, galanthus gala, galanthus

V sredo, 29. 2. 2012 ob 11. uri vas vabimo na predstavitev monografije o Francu Hladniku - ustanovitelju Botaničnega vrta v Ljubljani, o novem tropskem rastlinjaku v Ljubljani in o veliki časti, ki jo je bil deležen Botanični vrt Univerze v Ljubljani s povabilom na prestižno prireditev v Anglijo na Galanthus Gala.

Tiskovna konferenca

Orjaški lokvanj, viktorija, Victoria amazonica, porečja Amazonke, rastlinstvo amazonkeVljudno vas vabimo na predstavitev orjaškega lokvanja - viktorije (Victoria amazonica) iz porečja Amazonke. V Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani smo jo prvič uspeli vzgojiti iz semena. Listi hitro rastejo in so že sedaj veliki. Ko list viktorije zraste do končne velikosti, njegova struktura dopušča, da nanj lahko posadimo otroka in list ne potone. Prav struktura lista viktorije je bila navdih arhitektom. Ob prihodu v Evropo je bila viktorija tako velika posebnost, da so gradili posebne rastlinjake prav za gojenje te rastline. Še danes pa viktorija velja za atraktivno rastlino v rastlinjakih, ki pritegne oko slehernega obiskovalca.

Spoštovani,

v četrtek, 8. julija ob 12. uri vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco v počastitev 200 letnice Botaničnega vrta.  Predstavili vam bomo novo knjigo BOTANIČNI VRT UNIVERZE V LJUBLJANI, ki je izšla pri založbi Kmečki  glas, sofinancirala pa jo je Mestna občina Ljubljana. Župan  mestne občine Ljubljana  g. Zoran Janković je z veseljem sprejel povabilo in se bo pridružil predstavitvi.
Ob klepetu pod  Marmontovo lipo (ki raste v najstarejšem delu vrta že vse od leta 1810) bo urednica  knjige skupaj z avtorjem predstavila dvojezično monografijo.
Ob bližajoči se dvestoletnici zasaditve in uradnega odprtja vrta,  bomo napovedali  še nekaj dogodkov, ki bodo potekali na  dan  200 letnice. Pripravljamo jih skupaj z Zavodom za turizem Ljubljana.

Pridite v Botanični vrt na Ižansko 15, da skupaj  počastimo  obletnico.Vodja botaničnega vrta

Doc. dr. Jože Bavcon

tiskovna konferenca, dvestoletnici, predstavitev knjig

Teme novinarske konference:

·         uradna predstavitev jubilejnega kovanca ob 200-letnici Botaničnega vrta,

·         poročilo o  poteku zbiranja donatorskih sredstev

·         gradnja tropskega rastlinjaka,

·         predstavitev Evropskega konzorcija botaničnih vrtov.

USTANOVA S TRADICIJO IN ZNANJEM, ŽE VSE OD LETA 1810!

BOTANIČNI VRT PRAZNUJE - ŽE 210 LET VARUH BIODIVERZITETE!

Zadnja sprememba: Četrtek 22. Oktober 2020, 20:11.
© 2020 BOTANIČNI VRT