Tropski rastlinjak

razstava čipk, čipke, idrijske čipkerazstava čipk, čipke, idrijske čipke


Razstava Čipka v naravnih materialih
Botanični vrt v Ljubljani

Pričujoča razstava v vhodni avli tropskega rastlinjaka je plod inovacijskega projekta, kjer sta se povezali dve šoli: Osnovna šola Črni Vrh in Čipkarska šola Idrija, oddelek Črni Vrh.  
Sodelovali so učenci od 6. do 9 razreda, ki so skozi pouk pri različnih predmetih samostojno narisali motiv, ga preoblikovali v vzorec za čipko, izbrali materiale in čipko sklekljali. Motivno so se navezali na drevo, ki so ga skozi risbo spoznavali v mikro in makro svetu.  Čipke so v osnovi nastale iz izključno naravnih materialov (domače volne, lanu), vklekljani pa so tudi materiali, ki so jih učenci lahko nabrali na travniku, v gozdu in na vrtu (trava, slama, koruzno ličkanje, leskove vitre, razna semena in plodovi, kot so fižol, koruza, šipek, lešniki, kostanj, trdoleska, žir …) Materiali so v naravnih barvah ali pa so pobarvani z naravnimi barvili (čebula, teran, hibiskus, kamilica).
Sama postavitev razstave v podobi skrivnostnega prostora nam pričara občutja otrok, ki so se skozi umetnost čipke zlili z naravo. Toplo vabljeni, da nekaj tega občutite tudi vi.
Razstava je na ogled v avli tropskega rastlinjaku v odpiralnem času tropskega rastlinjaka. Ogled razstave prost vstop, vstopnina samo za ogled tropskega rastlinjaka. Razstava bo na ogled do začetka septembra.

USTANOVA S TRADICIJO IN ZNANJEM, ŽE VSE OD LETA 1810!

BOTANIČNI VRT PRAZNUJE - ŽE 211 LET VARUH BIODIVERZITETE!

Zadnja sprememba: četrtek 19. maj 2022, 19:49.
© 2022 BOTANIČNI VRT